091 15 25 114

UPUTE ZA RODITELJE

UPUTE ZA RODITELJE

Poštovani roditelji/skrbnici, nastavno na Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID -19 vezano za rad predškolskih ustanova Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, izdane dana 24.08.2020.g. provode se sljedeće mjere:

 1. Roditelj/skrbnik ne dolaze u pratnji djeteta ako ima simptome zarazne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19.
 2. Roditelj/skrbnik ne dovodi dijete u ustanovu ukoliko:
  - ima simptome zarazne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
  - ima izrečenu mjeru samoizolacije
  - imaju saznanja da je zaraženo s COVID-19.
 3. Dijete dolazi u pratnji jednog roditelja/skrbnika.
 4. Roditelj ili druga osoba u pratnji dovodi dijete do garderobe pred prostorijom u kojoj dijete boravi.
 5. Roditelj ili druga osoba u pratnji djeteta ulazi u vrtić na način da održava razmak od najmanje 1,5 m po mogućnosti 2 m u odnosu na druge osobe, dezinficira ruke, dezinficira poplate na dezbarijeri na ulazu te izbjegava zadržavanje i grupiranje u ustanovi, roditelj ili druga osoba u pratnji obavezno nosi masku.
 6. Roditelji/ skrbnici su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu.
 7. Vrijednost izmjerene temperature upisati u bilježnicu koju donosi sa sobom u ustanovu i koju odgojitelj svakodnevno provjerava.
 8. U slučaju povišene tjelesne temperature i drugih znakova zaraznih bolesti ne dovoditi dijete već o tome obavijesti odgojitelja.
 9. Ako dijete razvije simptome bolesti tijekom boravka u ustanovi, odgojitelj odmah obavještava roditelja koji u najkraćem roku moraju doći po dijete. Do dolaska roditelja dijete boravi u prostoru za izolaciju.


Posebne napomene za roditelje novoupisane djece:

 • Duže zadržavanje roditelja (oko 15 minuta) moguće je samo kod prilagodbe djece na novu sredinu (upisani u jaslice/vrtić).
 • Svaki roditelj koji boravi u skupini treba se potpisati u bilježnicu evidencije neovlaštenih osoba.
 • Odgojitelji će do 1. rujna kontaktirati roditelje novoupisane djece radi dogovora vremenu dolaska djeteta u jaslice / vrtić.

 

Kliknite za ostale obavijesti!!!